De Zaak Vooruit. Ondernemen na corona.

door: Han Mesters

In ‘De Zaak Vooruit’ gaat ABN AMRO het gesprek aan met ondernemers, deskundigen en sector experts over de huidige coronasituatie en het tijdperk erna. Met urgente thema’s, inspirerende verhalen en de nieuwste prognoses biedt dit boek ondernemers alle handvatten om met vertrouwen hun nieuwe koers te bepalen. In het eerste hoofdstuk komt het belang van de mens en de menselijke maat ruimschoots aan bod.

Voorwoord

Onze samenleving wordt zwaar op de proef gesteld door het coronavirus. Dagelijks lezen we in de media nieuwe cijfers
over de gezondheidssituatie en de economische crisis. Maar achter die cijfers gaat het om mensen. We voelen allemaal de gevolgen in ons dagelijks leven. Ouderen vrezen voor hun gezondheid. Gezinnen ervaren de druk van het thuiswerken. Ondernemers moeten knokken voor hun bedrijf.

Dagelijks praat ik met ondernemers. Ik heb ongelooflijk veel bewondering voor hun creativiteit en doorzettingsvermogen. Maar ik voel ook de onzekerheid. Als ondernemer wil je je bedrijf aanpassen aan de nieuwe realiteit. Maar hoe doe je dat, en waar moet je beginnen? En wat is die nieuwe realiteit eigenlijk?
We zijn de afgelopen weken met tientallen experts en ondernemers in gesprek gegaan over deze uitdagingen. De verhalen, tips en inzichten uit deze gesprekken hebben we gebundeld in dit e-book. Wat heeft de coronacrisis ons tot dusver geleerd? Waar liggen nieuwe kansen? En wat heeft de post-coronawereld ondernemers te bieden?

Niemand weet precies hoe de toekomst eruitziet. Ook in dit boek kunnen we daar geen antwoord op geven. Wel kunnen we inzicht en inspiratie bieden om vooruit te denken. De ondervindingen van andere ondernemers, experts en ervaringsdeskundigen kunnen daarbij helpen. Zodat jij als ondernemer met zelfvertrouwen naar de toekomst kunt kijken. Wij denken graag met je mee.

Daphne de Kluis
CEO commercial banking ABN AMRO

Het boek is als e-book te downloaden onder deze link:

https://www.abnamro.nl/nl/zakelijk/campagnes/de-zaak-vooruit.html