Ondernemen in tijden van Corona – Healthcare

door: Laura Koning-Kranenburg , Anja van Balen

De gevolgen van het coronavirus voor ondernemingen in de zorgsector

Sinds 12 maart is de samenleving enorm veranderd. Ondernemers moeten improviseren en anderhalve meter afstand houden lijkt het nieuwe normaal te worden. ABN AMRO verwacht dit jaar een krimp van de Nederlandse economie van 3,8 procent in een scenario waarbij de ‘lockdown’ twee maanden duurt en daarna stapsgewijs wordt opgeheven. De zorgsector heeft stijgende kosten, vooral door de druk op de acute zorg. De stilgevallen planbare zorg wordt grotendeels ingelopen, reden dat ABN AMRO in 2020 groei verwacht.

 

Op korte termijn is crisismanagement nodig, maar tegelijk moeten ondernemers alvast verder kijken. In deze korte publicatie geeft ABN AMRO hier aanbevelingen voor. Publicaties van andere sectoren zijn hier te vinden.

Ondernemen-in-tijden-van-Corona-Healthcare (693 KB)
Download