Ondernemen in tijden van corona – Food

door: Rob Morren , Nadia Menkveld , Martijn Leguijt

Sinds 12 maart is de samenleving enorm veranderd. Ondernemers moeten improviseren en anderhalve meter afstand houden lijkt het nieuwe normaal te worden. ABN AMRO verwacht dit jaar een krimp van de Nederlandse economie van 3,8 procent in een scenario waarbij de ‘lockdown’ twee maanden duurt en daarna stapsgewijs wordt opgeheven. De vraaguitval van de horeca staat hierbij in schril contrast met de forse toename van producten die verkocht worden via het supermarktkanaal. Voor de sector food gaat ABN AMRO uit van een krimp van 4 procent in 2020.

Op korte termijn is crisismanagement nodig, maar tegelijk moeten ondernemers alvast verder kijken. In deze korte publicatie geeft ABN AMRO hier aanbevelingen voor. Publicaties van andere sectoren zijn hier te vinden.

Ondernemen-in-tijden-van-corona-Food.pdf (258 KB)
Download