Stand van TMT – december 2019

door: Kasper Buiting

De groei van de Nederlandse economie vertraagt en de economische indicatoren zijn slechter geworden. De TMT-sector heeft daar last van, maar blijft relatief goed presteren.

Meer hierover is te lezen in de Stand van TMT:

Stand-van-TMT-december-2019.pdf (1 MB)
Download
Economisch klimaat

Het economisch klimaat verslechtert in Nederland. De inkoopmanagersindex (PMI), het producentenvertrouwen en het consumentenvertrouwen zijn in de afgelopen kwartalen achteruit gegaan. Toch zijn de ondernemers in de TMT-sector relatief positief vergeleken met het bedrijfsleven als geheel.

Personeelstekort

Waar de TMT-sector wel last van heeft, is een tekort aan personeel. Maar liefst 33% van de TMT-ondernemers zegt niet aan de benodigde arbeidskrachten te kunnen komen. Met name in de IT-branche is het tekort nijpend. Daar heeft 41% van de ondernemers moeite geschikt personeel te vinden.