Rapport Benchmark Accountancy 2019

door: Han Mesters

Change the people or change the people

Traditiegetrouw publiceren we elk jaar in samenwerking met Full Finance en Novak de benchmarktstudie accountancy. Als we kijken naar de staat van de accountancy in 2019 zien we dat de uitdagingen waarmee de sector geconfronteerd wordt, niet veel anders zijn dan die waarmee andere segmenten in de professionele dienstverlening mee worden geconfronteerd. De druk vanuit wet- en regelgeving en compliance (NOCLAR) wordt steeds groter en zowel de governance voor de hele sector (rol SRA, NBA, AFM) als de governance van het individuele bedrijf (partner (bv-)structuur, coöperatie, vof, stichting) zijn onderwerp van discussie.

Het rapport kan hieronder gedownload worden.

19.060.306-Benchmarkrapport-Accountancy-low-res.pdf (3 MB)
Download