Positieve verwachting voor de CRB-index

door: Hans van Cleef , Georgette Boele , Casper Burgering

De energieprijzen zijn de afgelopen maanden sterk gestegen. Het positieve sentiment bij energie werd grotendeels teniet gedaan door prijsdalingen bij de meeste basis- en edelmetalen. Dit ondanks het recente herstel van deze metaalprijzen en diverse agrarische grondstoffen.

 

Wij verwachten meer steun voor de CRB-index in lijn met onze aanpassingen van de olie- en gasprijsramingen. Aanbodproblemen en sterke vraag blijven naar verwachting zorgen voor hogere prijzen voor deze grondstoffen. Wij verwachten ook een hogere goudprijs gebaseerd op een verzwakking van het sentiment met betrekking tot de Amerikaanse dollar, een herstel van de Chinese yuan en het pieken van de 10-jaars US treasury yields.

Voor koper en nikkel denken wij dat er tekorten kunnen ontstaan als gevolg van sterke vraag. Aangezien de LME-voorraden toch al onder druk staan, lijken de prijzen van deze metalen verder te kunnen stijgen. De prijzen van agrarische grondstoffen kunnen onder druk komen als gevolg van hoge voorraden en goede oogsten.

Lees hier onze uitgebreide Engelstalige publicatie:

Monthly-Commodity-Update-Oct-3.pdf (581 KB)
Download