Het groeigeweld van software-as-a-service

door: Steven Peters

  • Softwaremakers profiteren van de sterke vraag naar software-as-a-service
  • Voorspelbaarheid maakt saas tot een krachtig businessmodel
  • Internationale groei belangrijke uitdaging volgens ondernemers

Software-as-a-service (saas) is een relatief nieuw businessmodel voor softwarebedrijven, waarbij software als een online abonnementsdienst wordt verkocht. Sinds een paar jaar doet ABN AMRO met succes ervaring op met het financieren van saas-bedrijven. Hoe zien de belangrijkste ontwikkelingen en prestatiegegevens (metrics) in het Nederlandse saas-landschap eruit? We zochten het voor u uit, door middel van interviews en een eigen enquête onder Nederlandse saas-ondernemers. Ook spraken we venture capital partijen die investeren in saas-bedrijven.

Ondernemers noemen het managen van internationale groei als een van de belangrijkste uitdagingen. Venture capital partijen zetten in op wereldwijde schaalbaarheid en internationale groei. Ze stellen hoge eisen aan de metrics van een saas-bedrijf. Hoe zien die eisen eruit? En wat zijn de belangrijkste metrics waar de Nederlandse ondernemers hun bedrijf op sturen?

20180927-Het-groeigeweld-van-software-as-a-service.pdf (2 MB)
Download