De circulaire economie versnellen

door: Rob Morren , Henk Hofstede , Stef Driessen

Volgens schattingen van de Verenigde Naties zal de wereldbevolking in 2050 met 2,5 miljard mensen zijn toegenomen tot zo’n 10 miljard. Om de wereld te voeden, is een grote hoeveelheid energie en grondstoffen nodig. De circulaire economie gaat daarin een belangrijke rol spelen. Dit vraagt om een nauwe samenwerking tussen producenten, handel, supermarkten en foodservicebranche.

In onderstaand artikel gaan wij verder in op deze nieuwe realiteit. Dit artikel is verschenen in de Food 500: De ranglijst van de 500 grootste foodformules van Nederland: een uitgave van het FoodService Instituut Nederland in samenwerking met ABN AMRO.

Food500-Interview-ABN-AMRO.pdf (977 KB)
Download

Over het FoodService Instituut Nederland: het FSIN analyseert en duidt de toekomst van de totale foodmarkt aan de hand van cijfers en trends in alle kanalen waar consumenten eten en drinken aankopen.