Scale-up stories #1: Camptoo

door: Steven Peters


Ontmoet Martijn Peeters, mede-oprichter van Camptoo. Camptoo is een deelplatform voor campers. Eind 2017 won Camptoo de Rising Star award 2017, het voorportaal van de Fast50 lijst van snelst groeiende technologie bedrijven van Nederland. De jury concludeerde: Camptoo groeit snel en internationaal, heeft een duurzame ambitie en de technologie achter het platform zit degelijk in elkaar.

Als deelplatform draagt Camptoo bij aan de circulaire economie. Deelplatformen zorgen namelijk voor intensiever en dus efficiënter gebruik van producten. Dat sluit aan bij het circulaire productiemodel, waarbij het gebruik van grondstoffen verminderd wordt door producten anders te ontwerpen, produceren en te gebruiken. Levensduurverlenging van producten staat hierbij centraal.

Martijn Peeters trekt drie lessen uit de snelle groei van Camptoo tot nu toe:

  1. Blijf geloven in je missie
  2. Zorg voor een goed team
  3. Stel een raad van advies aan met ervaren ondernemers

Het sectorteam Technologie, Media en Telecom van ABN AMRO geeft extra aandacht aan techbedrijven die snel groeien. Deze bedrijven hebben namelijk al vroeg complexe financiële vraagstukken.

Om de brug met start-ups te slaan hebben we een Start-up Liaison. Vanuit techhub TQ in Amsterdam werkt Marijn Mennes dagelijks met start-ups. Door dichtbij start-ups te zijn, kunnen wij ze op het juiste moment helpen met advies en introducties binnen ons netwerk. Bovendien kunnen we leren van hun behoeften en daarmee onze propositie verbeteren.

Zodra het businessmodel van een start-up gevalideerd is en het bedrijf een fase van snelle groei doormaakt, spreken we van een scale-up. Dan is het ook interessant om de mogelijkheid voor een bankfinanciering te onderzoeken.

De Start-up Liaison bracht Camptoo in contact met relatiemanager Folkert Heijstek uit het sectorteam Technologie, Media en Telecom. Met positief resultaat: al voor de Rising Star award werd binnengesleept was de financiering verstrekt.

In Scale-up stories gaan we in gesprek met ondernemers in de technologie, media en telecomsector die snelle groei combineren met innovatie. Ambitieuze ondernemers, die creatief zijn en inspireren.

In de volgende ABN AMRO Scale-up stories nieuwe inzichten van een ondernemer achter een snelgroeiend bedrijf.