IndustrieDebat 2018: Concurreren of Con currere

door: David Kemps

Op de beursvloer van de ESEF/Technishow in Utrecht hoorde ik deze week een mooie omschrijving van concurreren. ‘Con’ betekent in het Latijn samen, ‘currere’ is sprinten. Het gaat erom samen met je collega’s steeds weer mooie prestaties te leveren. Alsof je samen een estafette loopt. “Heb je het een beetje leuk met elkaar, dan vorm je een onverslaanbaar team op de markt.”

Happy socks

Het was algemeen directeur Wim Simons van Timmerije uit Neede, specialist in kunststof spuitgieten, die dat zei. Hij had speciaal die dag zijn happy socks aangedaan, liet hij de toehoorders zien. Duizend kleine en grote dingen maken of mensen de sfeer in een bedrijf als prettig ervaren en bij je willen werken. Je moet het ook eenvoudiger maken; zowel de techniek als ook de organisatie. Bij Timmerije staan bijvoorbeeld nieuwe teach-in draaibanken. Deze draaibanken zijn eenvoudiger te programmeren en vereisen dus minder specifieke opleiding. De organisatie is daarnaast plat: afdelingshoofden zijn verdwenen. Ook het arbeidscontract is helder, er is bijvoorbeeld geen concurrentiebeding: als iemand het niet naar zijn zin heeft, moet hij vooral verder gaan.

Foto onderschrift: IndustrieDebat panel v.l.n.r. Henk Jansen (FMI), Frank Biemans (BMO Automation), Wim Simons (Timmerije), Ben Verduijn (Renishaw), Katja Pahnke (TU/e High Tech Systems Center), Corné van Opdorp (BOZ Group) en Gu van Rhijn (TNO). ESEF/TechniShow, 20 maart 2018. Foto Maarten Hartman

Oude rotten en jonge honden

Simons was één van de deelnemers aan het Industriedebat van het blad Link Magazine en ABN AMRO. ‘Slimmer zijn dan je concurrent’ was het thema en dat heeft veel met ‘samen’ te maken, zo maakten ook de andere deelnemers aan het panel duidelijk. Generatie Z komt de werkvloer op en dat kan prima matchen met de vakmannen die er al decennia rondlopen. “Die jongeren zijn bijzonder boeiend om mee te werken, ze hebben veel energie en zijn flexibel”, aldus directeur Katja Pahnke van TMC en het TU/e High Tech Systems Center. Ze gelooft sterk in diversiteit, dus “laat die oude rotten met hun kennis en vaardigheden en de jonkies met hun wendbaarheid vooral met elkaar optrekken.”

Papadag of vrimibo

En ja, organisaties beseffen goed dat die jongeren met geheel andere behoeften en wensen binnenkomen. Ze willen hun papadag of ze werken maandag tot en met donderdag wat langer door zodat ze vrijdag eerder aan de borrel kunnen. Ze zoeken stabiliteit, creativiteit en flexibiliteit. Ze willen scholing en korte (fun)projecten. Daarnaast staat het kunnen leveren van een bijdrage aan een hoger doel (purpose) hoog op de agenda van de jonge generatie. We beschrijven het in ons recente rapport ‘Generatie Z op de fabrieksvloer: hoe te vinden en te binden?’.

Die digital natives zijn hard nodig in de fabrieken die steeds verder digitaliseren. Een mooi voorbeeld gaf ook Ben Verduijn van Renishaw, fabrikant van o.a. systemen voor precisiemeting, procescontrole en 3D metaalprinters. Hij was laatst bij een klant met een werkvloer vol CNC-productiemachines. Een kleine  geautomatiseerde cel liep op een of andere manier helemaal niet. Daarom werd er een ‘fabriekje in de fabriek’ van gemaakt. Een paar mensen kregen de verantwoordelijkheid en mochten hun gang gaan. Nog nooit was de output zo groot geweest.

Samen bedenken en maken geeft voldoening!