Gas en Agri uitzonderingen op goed presterende CRB

door: Nadia Menkveld , Casper Burgering , Georgette Boele , Hans van Cleef

De meeste grondstoffen hebben goed gepresteerd in de afgelopen drie maanden. Uitzondering hierop zijn gas en agri.

Het warme weer zorgde voor een daling van de vraag naar gas (HH). Dit zorgde ervoor dat de prijs onder druk kwam te staan de afgelopen drie maanden. De TTF prijs daalde ook de afgelopen periode. Maar de verwachte reductie in Groningen zal de prijs stuwen. We hebben onze forecast dan ook naar boven bijgesteld.

De agri-grondstoffen zijn nog steeds in de ban van de goede oogsten in India (suiker) en Ivoorkust (cacao). De verwachting is dat de prijs van suiker onder druk blijft staan, maar de prijs van cacao zal zich herstellen.

Monthly-Commodity-Update-February-2018.pdf ()
Download