Werving en selectie 3.0 en de invloed van digitalisering: nieuw rapport en seminar

door: Han Mesters

Inleiding

Net als een aantal andere sectoren in de zakelijke dienstverlening, hebben recruitment, arbeidsmarktconsultancy en werving en selectie te maken met disruptie. Vooral het technologisch denken is populair: langzamerhand is het beeld ontstaan dat traditionele businessmodellen ‘gefundenes Fressen’ zijn voor ondernemers die hun dienstverlening digitaal aanbieden.

Het is al weer meer dan vijf jaar geleden dat we samen met het Recruitment Lab een rapport hebben uitgebracht over de Werving- en selectie sector. Een van de bevindingen in dat rapport was dat technologie een steeds grotere impact kreeg en dat de toen relatief nieuwe social media als LinkedIn het traditionele speelveld volledig herdefinieerde. Wat is nog de waarde van een eigen kandidaten database? Het werd dus tijd voor een update. In dit nieuwe rapport beschrijven we de situatie van het specialisme werving en selectie anno 2017. Vanuit het perspectief van werving-en-selectieafdelingen bij organisaties (H3) én vanuit het perspectief van de markt van werving-en-selectiebureaus (H4). Deze twee zijn nauw met elkaar verbonden, want de vraag aan externe bureaus wordt grotendeels bepaald door de manier waarop organisaties hun recruitmentfunctie hebben geregeld.

We gaan kort in op trends die van invloed zijn op werving en selectie (H2), waarbij we wederom constateren dat de rol die technologie speelt, steeds groter wordt. Ook zien we dat in een aantal disciplines steeds meer sprake is van schaarste aan mensen. En dat jongere generaties de voorkeur geven aan werkgevers met passion & purpose in hun bedrijfscultuur bij hun keuze voor een baan. De manier waarop leiderschap bij organisaties wordt ingevuld, speelt daarom een steeds grotere rol.

Op 16 oktober a.s. organiseren wij in de middag in ons hoofdkantoor (met medewerking van de ABU) een event waar we dieper op het rapport zullen ingaan.

Het rapport is hieronder te downloaden:

••werving-selectie-3.0-final.pdf (959 KB)
Download