Grondstoffen: Wachten op herstel

door: Hans van Cleef , Georgette Boele , Casper Burgering , Nadia Menkveld

Sinds midden april is de CRB-index gedaald met ruwweg 5%. Palladium steeg met 21% het meest terwijl ijzererts met -27% de grootste daler was, gevolgd door TTF gas (-21%). Teleurstellende Chinese handelscijfers leidde tot speculatie over mogelijk lagere toekomstige vraag naar grondstoffen. Hierdoor kwamen prijzen van onder andere basis- en ferro-metalen en energie onder druk. De aankomende OPEC-vergadering (25 mei) kan cruciaal blijken voor olieprijzen… en onze olieprijsverwachtingen. Wij verwachten dat de CRB-index zal blijven bewegen binnen de neutrale 180-195 bandbreedte gedurende de komende maanden.

Maandupdate-Grondstoffen-mei-2017.pdf (624 KB)
Download

 

Energie: Onzekerheid troef vooruitlopend op de OPEC-vergadering

Edelmetalen: Goudprijzen blijven waarschijnlijk voorlopig binnen een bandbreedte

Basismetalen: Zwakkere macro-data zetten basismetaalprijzen onder druk

Ferro metalen: Sentiment koelt af op ferromarkten

Agri: Na een tekort gedurende twee jaar lijkt de suikervoorraad op weg te zijn naar een overschot