Grondstoffen: Op een tweesprong

door: Georgette Boele , Casper Burgering , Nadia Menkveld , Hans van Cleef

Sinds 15 maart is de CRB grondstoffenindex met meer dan 3% gestegen. Betere vooruitzichten voor de mondiale economie en mondiale handel hebben grondstofprijzen een steuntje in de rug gegeven net als lagere rendementen op Amerikaanse staatsobligaties. We verwachten dat de CRB-index zich de komende drie maanden binnen in een bandbreedte van 180-195 blijft. Olie- en goudprijzen staan op een belangrijke tweesprong. Gaan goudprijzen naar boven uitbreken? Zal de OPEC zijn productie-verlagingsakkoord verlengen? Eind 2017 en in 2018 verwachten we hogere prijzen voor olie, edelmetalen en industriële metalen in verband met een toename van de vraag en een lagere dollar.

Maandupdate-Grondstoffen-april-2017.pdf (624 KB)
Download

Energie: Olieprijzen zitten gevangen tussen gemengde signalen

Edelmetalen: Betere vooruitzichten voor edelmetaalprijzen

Basismetalen: Aanbodkant in basismetaalmarkten zet de toon en de vraag naar metalen is goed

Ferrometalen: Druk van de aanbodkant is hoog, maar de vraag blijft stabiel

Agri: Prijzen suiker en soja onder druk