Softwarebedrijven en tv-contentproducenten blijven groeien

door: Kasper Buiting

De TMT is een sector met uiteenlopende groeipaden. De Nederlandse IT-branche heeft ook in 2017 de wind in de zeilen, al waait de wind wat minder hard dan voorheen. De branche profiteert van de economische groei en van de fase van digitale transformatie waarin diverse sectoren van het bedrijfsleven zich bevinden. Wij verwachten een omzetgroei van 4,5%: onder meer dankzij de sterke vraag naar software en cloud-diensten.  Ook voor producenten van films en tv-programma’s voorzien wij een omzetgroei van 4,5%. Zij profiteren van het toenemende belang van hoogwaardige visuele content voor bijvoorbeeld tv-bedrijven, in de strijd om de aandacht van de consument. Telecombedrijven, uitgeverijen en bevinden zich in een transitiefase. Drukkerijen hebben het nog steeds zwaar, maar de jaren met grote klappen lijken voorlopig voorbij.

 

TMT prognoses 2017 (497 KB)
Download