HR-analytics

door: Han Mesters

Datagedreven besluitvorming in HR

Als bedrijven dure kapitaalgoederen aankopen, maken ze ingewikkelde berekeningen om deze te onderbouwen. Hoe snel verdienen ze de investering terug, wat zijn de kapitaalskosten en afschrijving? Het vreemde is dat deze rationele, op feiten gebaseerde analyse ontbreekt bij de belangrijkste investeringsbeslissingen die bedrijven maken: mensen aannemen, hun ontwikkeling stimuleren en ze eventueel weer laten gaan.

Stel, je confronteert het senior management van een bedrijf met de vraag hoe ze beslissingen hebben genomen bij de aanstelling van belangrijke medewerkers. Dan wordt er vaak een hoop duidelijk: intuïtief, zonder gevalideerde data. Er valt dus veel te winnen met de introductie van HR-analytics, ofwel datagedreven besluitvorming in HR.

In dit rapport meer inzicht in de stand van zaken binnen HR analytics. Met bijdragen van onze klanten die in dit werkgebied werkzaam zijn.

HR-analytics-7.pdf (890 KB)
Download