Vlog 1 ‘Bank op de Bouw’ – Architekten Cie

door: Petran van Heel

Binnen ABN AMRO hebben we vanuit de sector Bouw een serie korte en informatieve video’s (vlogs) gemaakt waarin een klant uit de bouwsector centraal staat. In iedere aflevering bezoeken we een bouwplaats en komt de Bank op de Bouw. We laten ondernemers aan het woord die innovatief en/of duurzaam ontwerpen en bouwen. Dat zijn aansprekende thema’s voor u en voor ons.

Vlog 1 – Architekten Cie.

In deze vlog staat de circulaire economie centraal. Dit is een veelbesproken begrip. Niet alleen aan de vergadertafels bij ABN AMRO, ook bij steeds meer klanten.

In deze vlog van ‘Bank op de Bouw’ gaan we met architect Hans Hammink van de Architekten Cie op bezoek in het in aanbouw zijnde ABN AMRO paviljoen in Amsterdam. De Architekten Cie heeft het paviljoen ontworpen volgens de principes van de circulaire economie. Die principes zijn voor alle betrokken partijen nieuw. Dat leidde tot een interessant en leerzaam ontwerpproces, dat niet altijd even makkelijk was. Bekijk de korte video en leer ook meer over circulair ontwerpen en ‘een andere manier van denken’ in de bouw.

Vlog1

ABN AMRO en de circulaire economie

ABN AMRO experimenteert zelf met de mogelijkheden van die circulaire economie, ook in de bouw. Zo zijn we vorig jaar begonnen met de bouw van een circulair paviljoen tegenover ons hoofdkantoor op de Zuidas in Amsterdam.

In een circulaire economie gaan we zuiniger om met onze slinkende voorraad grondstoffen door producten zo veel mogelijk te recyclen. Anders dan in het huidige lineaire model – waarin we spullen maken, gebruiken en weggooien – ontwerpen we nieuwe producten op zo’n manier dat we ze makkelijker kunnen hergebruiken. Dat telt zeker ook voor de bouw. Met duurzame productie stoten we bovendien minder broeikasgassen uit. Alles bij elkaar opgeteld: circulair produceren leidt tot een beter milieu, een gezondere samenleving en een duurzamere economie.

Het paviljoen is duurzaam van fundering tot dak en van ontwerp tot exploitatie. De kennis die we op gaandeweg opdoen, delen we graag (zie ook onze website).Voor de medewerkers van het hoofdkantoor is de voortgang vanuit het raam te volgen, anders biedt de webcam van het project, of de site van BAM bouwt Mahler, uitkomst. Mocht u meer informatie willen, neem dan gerust contact op.