Stand van Transport: Binnenlandse volumes zijn positief lichtpunt

De vrachtvolumes die de havens in- en uitgaan vallen tegen. In de eerste helft van 2016 is de overslag van de haven van Rotterdam en Hamburg gedaald. Dit had invloed op de binnenvaart en de logistieke dienstverlening die hun omzet in het tweede kwartaal van 2016 zagen dalen. De ondernemers in  het vervoer over water en in de logistieke dienstverlening zijn dan ook overwegend negatief gestemd over het economisch klimaat. De wegtransporteurs zijn wel positief: zij verwachten een hogere omzet en winst. In het tweede kwartaal van 2016 boekten zij als een van de weinige branches in de transportsector groei en trokken hiermee de omzet van de totale transportsector  omhoog.  Het aantal faillissementen in de transport en logistiek sector is met 12% gedaald in de eerste zeven maanden van 2016.  Vooral de wegtransporteurs zagen een daling van het aantal faillissementen, het aantal failliete logistieke dienstverleners is in deze periode juist gestegen.

 

StandvanTransport_september.pdf (394 KB)
Download