Goed vooruitzicht bouw Limburg ondanks krimpgebieden

door: Madeline Buijs

Limburg

De economie van Limburg groeide harder dan de economie van Nederland. Daartegenover staat dat de woningmarkt wat achterblijft. Maar gezien de krimpgebieden in Limburg valt de ontwikkeling mee. De productie van gebouwen blijft achter bij die in Nederland. Er worden nog wel nieuwe woningen gebouwd, maar er wordt ook relatief veel gesloopt in de provincie Limburg. De nieuwbouw en sloop van utiliteitsgebouwen is beperkter. De verwachtingen zijn wel positief voor Limburg. De orderportefeuille groeit, net als de vergunningen voor nieuwe woningen. Ook stijgen de investeringen in de infrastructuur de komende jaren. De vooruitzichten voor de utiliteitsbouw zijn negatief, daar worden minder vergunningen voor afgegeven. De volledige publicatie is hieronder te downloaden.

Regionale-update-bouw-Limburg-feb-2016.pdf (422 KB)
Download