Bouwsector in Utrecht herstelt snel

door: Madeline Buijs

Utrecht

Het economisch herstel gaat snel in de provincie Utrecht wat zich ook uit in een sterk aantrekkende woningmarkt. De woningmarkt profiteert van de aantrekkingskracht van de stad Utrecht. Dit zorgde er ook voor dat de productie van woningen in de provincie Utrecht sneller groeide dan in Nederland als geheel. De productie van utiliteitsgebouwen bleef achter. Op basis van de vergunningen voor woning- en utiliteitsbouw is op korte termijn verdere groei van de bouwactiviteit te verwachten. De vooruitzichten voor de bouw in de provincie Utrecht moeten wat getemperd worden op basis van de orderportefeuille. De langetermijn investeringen in de infrastructuur nemen af. De volledige publicatie is hieronder te downloaden.

Regionale-update-bouw-Utrecht-feb-2016.pdf (319 KB)
Download