Amsterdam domineert bouw in Noord-Holland

door: Madeline Buijs

Noord-Holland

De economie en de woningmarkt herstellen snel in Noord-Holland. Dit zorgt ervoor dat de productie van gebouwen in Noord-Holland ook sneller herstelt dan in Nederland als geheel. De vooruitzichten voor de provincie zijn gunstig. De orderportefeuille neemt toe en er worden ook meer vergunningen voor woningbouw afgegeven. Opvallend is dat de vooruitzichten voor de utiliteitsbouw in Noord-Holland goed zijn, vooral voor de nieuwbouw. Hierin wijkt de provincie duidelijk af van de ontwikkelingen in Nederland als geheel. De enige smet op de ontwikkeling van de bouwsector in Noord-Holland is dat de investeringen in de infrastructuur onder druk staan. De volledige publicatie is hieronder te downloaden.

Regionale-update-bouw-Noord-Holland-feb-2016.pdf (349 KB)
Download