Stand van Transport: Groei houdt aan

door: Nadia Menkveld

StandvanTransport_januari.pdf (442 KB)
Download

De vrachtvolumes en omzet van de transportsector namen toe in 2015 en in 2016 houdt de groei aan. In de Stand van Transport van januari wordt ingegaan op de verschillende drivers achter deze groei. Zoals de economische ontwikkeling in belangrijke exportlanden en de volumegroei van sectoren die een belangrijke rol vervullen in de logstieke keten. Zo neemt de industriële productie toe en stijgen ook de retail- en bouwvolumes. Verder is het ondernemerssentiment nog steeds positief en neemt de faillissementsgraad verder af. Ook worden kort de risico’s beschreven die een neerwaartse impact op de verschillende prognoses kunnen hebben. Een hardere landing van de Chinese economie en tegenvallende grondstofprijzen zijn hier voorbeelden van.