Krachten bundelen om vrachten te vullen

door: Bart Banning

NL-White-Paper-NewWays.pdf (1 MB)
Download

Beeldbank_sectoren_transport_cargo_industry_industrie_haven_197539418Tijdens de Dutch Design Week heeft ABN AMRO in samenwerking met NewWays een break out sessie georganiseerd waarin het nieuwe platform NewWays is gepresenteerd.

De veranderende logistieke sector heeft sterke behoefte aan nieuwe businessmodellen. De verbinding is er op gericht kennis en resultaten delen met verladers, logistieke sector en andere regio’s in Nederland. Maar ook zijn inmiddels contacten opgezet met partijen in andere Europese landen. Regionaal worden clusters van verladers gevormd die er voor open staan om hun distributie collectief te verbeteren en te vernieuwen. Met behulp van neutrale partijen, de drie regionale ontwikkelingsmaatschappijen (Rewin, BOM en Midpoint Brabant) en NHTV, worden potentiële partners bij elkaar gebracht en business cases uitgewerkt. Inmiddels zijn al 30 toonaangevende verladers bij NewWays aangesloten.

Inmiddels is NewWays vorige week officieel gelanceerd tijdens de Open Data Estafette Smart Logistics & Ports bij Connekt. Bijgaande whitepaper is door Frans van den Boomen (NHTV) overhandigd aan Kees Verweij (Top Sector Logistiek Synchromodaal Transport).