Stand van de Industrie (aug.): …opperbest sentiment

door: Casper Burgering

Samenvatting Stand vd Industrie-aug 2015.pdf (518 KB)
Download

Sentiment is opperbest in de industrie… volgens de Stand van de Industrie

De industrie staat er goed voor in augustus. Het zomerreces heeft daar geen afbreuk aan gedaan en de marktomstandigheden voor de industrie in Nederland zijn nu gunstiger dan vòòr de zomer. Dit komt vooral doordat de bedrijvigheid in de industrie goed is gebleven. Verschillende indicatoren tonen dit aan. Zo staan de inkoopmanagersindex (PMI) en het producentenvertrouwen beide op een comfortabel hoog niveau. Ook zijn veel ondernemers positief gestemd over het verwachte productieniveau en is een groot deel optimistisch over de orderportefeuille. Vlak voor de zomer waren er nog zorgen over de omzetontwikkeling en de bezettingsgraad, die beide achterbleven. Maar gedurende juli en augustus hebben ook deze twee indicatoren aansluiting gevonden. Dit blijkt uit de ‘Stand van de Industrie’ van ABN AMRO over de maand augustus die vrijdagochtend uitkomt.

Onderstaand kunt u de Stand van de Industrie downloaden of online lezen. Ook is een samenvatting toegevoegd als download optie.

 

Stand vd Industrie-augustus 2015.pdf (2 MB)
Download