Markt voor duurzame Nederlandse geitenzuivel groeit

door: Pierre Berntsen , Martijn Leguijt

ABN AMRO rapport Geitenzuivelketen, juni 2015 (3 MB)
Download

De zon schijnt in de melkgeitenhouderij. De opbrengsten lagen afgelopen jaren op een historisch hoog niveau en de exportpositie van Nederlandse geitenzuivel wordt steeds sterker. Dit is mede het gevolg van investeringen van verwerkers in nieuwe producten en markten. Als kroon op het werk kreeg Hollandse geitenkaas in mei een beschermde geografische aanduiding van de Europese Commissie. Nederland is sterk in koezuivel en wordt steeds beter in geitenzuivel.

Een vitale geitenzuivelketen met mooie producten versterkt de internationale positie van Nederland als zuivelland. Het is dan ook goed dat de inkomens in de sector zijn verbeterd. Dat biedt ruimte voor achtergebleven investeringen op bedrijven en om verder te bouwen aan versterking van de sector. Het initiatief Duurzame Geitenzuivelketen van producenten en verwerkers verdient lof. Een heldere visie op gewenste ontwikkelingen helpt ondernemers bij het nemen van investeringsbeslissingen.