Maand Update Grondstoffen – We blijven positief over cyclische grondstoffen

door: Georgette Boele , Casper Burgering , Hans van Cleef , Frank Rijkers

Maandelijke-grondstoffen-update-april-2015.pdf (591 KB)
Download

Sinds het begin van dit jaar, is de CRB-grondstoffenindex gestabiliseerd. Dit komt met name doordat de olieprijzen ook gestabiliseerd zijn. Wij verwachten dat deze index gaat stijgen. De zwakte van olieprijzen op de korte termijn zwakte zal waarschijnlijk meer dan goedgemaakt worden door hogere prijzen van basismetalen. Wij verwachten dat de vooruitzichten voor cyclische grondstoffen zullen verbeteren omdat de hogere economische groei op zijn beurt weer zal leiden tot meer vraag naar grondstoffen. Maar een sterkere Amerikaanse dollar kan de prijsstijgingen beperken. Na een grote prijsdaling in het eerste kwartaal van 2015, zullen de prijzen van agrarische grondstoffen waarschijnlijk stabiliseren.