7. De kracht van Nederland

door: Steven Peters

HEADER7_new
“Waar we in Europa naar moeten kijken, met Nederland als voorloper, is hoe je data toepast om veiligheid, onderwijs, zorg en mobiliteit te verbeteren. Alle landen met een opkomende middenklasse zoeken naar dat soort toepassingen. En waarom? Omdat hun problemen oneindig veel groter zijn dan de onze. China wil geen eigen Facebook of eBay van ons. Ze komen ons wel vragen hoe je een miljard mensen sneller wiskunde leert.”
Arjan Postma- Freedomlab

De Nederlandse delta is gevuld met interessant aanknopingspunten. Dit geeft volop kansen voor alle TMT-bedrijven – gevestigd of nieuw – om mee te doen. Bijvoorbeeld door aansluiting te zoeken bij deze verworvenheden:

“In Amerika loop ik niet zomaar een ziekenhuis binnen. Ben ik eerst vier jaar bezig met liability-issues. Hier bel ik de directeur van het AMC en ga bij hem langs om te vragen of we via gaming chirurgen beter kunnen trainen. Zegt ‘ie: ‘Geen idee, laten we het proberen.’ Vervolgens bel ik de universiteit om er een clinical trial van te maken. Vinden ze prima. In drie maanden tijd heb je zoiets up and running. Zonder subsidies, zonder gedoe. Dat is de kracht van Nederland: een open delta waar je in een uur alle stakeholders om tafel hebt.”
 Arjan Postma- Freedomlab