Renovatie heeft de toekomst in Oost Nederland

door: Madeline Buijs

Sector-update-bouw-Oost-Nederland.pdf (267 KB)
Download

De ontwikkelingen in de oostelijke provincies lopen uiteen. De bouwproductie herstelt het snelst in Overijssel. Gelderland en Flevoland blijven achter. Maar de voorlopende indicatoren laten zien dat er ook in deze provincies herstel te verwachten is. Ook de planning van infrastructurele projecten geeft positieve signalen af. De verwachting is dat renovatie in alle drie de provincies belangrijker wordt. In Gelderland en Overijssel door vergrijzing en krimp van de bevolking. In Flevoland omdat de relatief jonge woningvoorraad in de toekomst steeds meer renovatie nodig heeft. Bouwbedrijven zullen zich daarom in deze provincies meer moeten gaan richten op renovatieprojecten.