Exportwaarde planten stijgt in eerste helft 2014

door: Frank Rijkers

Brancheupdate-planten-augustus-2014.pdf (296 KB)
Download

De Nederlandse plantenhandel neemt een belangrijke positie in de wereld in. De bedrijven hebben de beschikking over een breed en diep assortiment van een uitstekende kwaliteit. De export is van groot belang voor de sector. De export van potplanten heeft in de eerste helft van 2014 een positieve ontwikkeling laten zien. Gunstige weersomstandigheden in Europa en tekenen van economisch herstel op de belangrijke afzetmarkten zijn hiervoor belangrijke oorzaken. Op de binnenlandse markt stond de handel in het eerste halfjaar wederom onder druk, met prijsdruk tot gevolg. Toch zien we voor de langere termijn kansen voor de sector. Wat zijn de mogelijkheden voor de ondernemers in de sector?