China Watch – Autoriteiten blijven alert

door: Arjen van Dijkhuizen

De in de afgelopen weken verschenen economische cijfers brachten zowel negatieve als positieve verrassingen. Vooral de ontwikkelingen in de sfeer van de kredietverlening en van de onroerend-goedmarkt onderstrepen de risico’s voor de Chinese economie, die een noodzakelijke afbouw van schulden ondergaat. De cijfers laten zien dat het effect van specifieke stimuleringsmaatregelen begint uit te werken. Het aantrekken van de uitvoer zorgt echter voor een welkome steun in de rug. We verwachten dat de autoriteiten door zullen gaan met het beleid van gerichte steunmaatregelen en bereid zijn om indien nodig meer te doen om de schuldafbouw ordelijk te laten verlopen. We houden dan ook vast aan onze groeiramingen voor 2014 en 2015 van respectievelijk 7,5% en 7%.

Klik hier voor de volledige, Engelstalige publicatie.