Weekly Azië Valuta’s – Hogere Amerikaanse rente en winstnemingen drukten Aziatische valuta’s

door: Georgette Boele

De Aziatische valuta’s kwamen vorige week onder druk. Dit was deels het gevolg van winstnemingen en deels het gevolg van een hogere Amerikaanse rente. De druk op de Chinese yuan (CNY), Singaporese dollar (SGD) en Zuid-Koreaanse won (KRW) was milder doordat hun economische cijfers sterk waren. De CNY kreeg steun door de sterke inkoopmanagersindices. De KRW kreeg wat steun door een groter overschot op de lopende rekening en een herstel van de inkoopmanagersindex. Verder gaf de Monetary Authority of Singapore aan dat de inflatiedruk toeneemt en heeft zij haar prognose van de kerninflatie verhoogd. Hierdoor kan de SGD sneller in waarde stijgen ten opzichte van de USD. Dit zorgde ervoor dat de SGD relatief goed stand hield. De Indonesische rupiah (IDR) verloor het meeste terrein: meer dan 2% ten opzichte van de USD. De IDR moest terrein prijsgeven doordat Indonesische bedrijven tegen het einde van de maand USD inkochten en door een slechtere handelsbalans. De CNY blijft onze favoriet in Azië. We verwachten dat de overheid meer economische hervormingen zal aankondigen op de vergadering op 9-12 november.

 

131104 - Azië valutas USD_SGD