Weekly: Valuta’s – Politieke on zekerheid drukt de USD

door: Georgette Boele

Valutas-Weekly-Politieke-onzekerheid-drukt-de-USD.pdf (98 KB)
Download

De EUR/USD trok de opgaande lijn door. De sluiting van overheids-diensten in de VS had slechts een beperkt effect op de financiële markten, maar op de valutamarkten was de USD duidelijk uit de gunst, vooral tegenover de euro en de yen. Het rentebesluit van de ECB en de aansluitende persconferentie gaven de euro een nog sterkere wind in de zeilen. De markt was licht teleurgesteld dat Draghi steeds praat over een accommoderend beleid maar niet met maatregelen komt. Door de twijfel of het monetair beleid verder wordt verruimd, reageerde de markt alsof de ECB een minder ruime koers gaat varen. Ongeveer op hetzelfde moment werd bekend dat de coalitieregering van premier Letta in Italië een motie van wantrouwen had overleefd. De EUR/USD steeg tot boven 1,36 en bleef rond dit niveau hangen. Zolang de onzekerheid in de VS rond de politieke patstelling en het snel in zicht komende schuldenplafond voortduurt en de Amerikaanse macrocijfers niet in positieve zin verrassen, is een herstel van de USD niet waarschijnlijk.