Weekly Eurozone – Minder sterke USD stijging voor het einde van 2013

door: Georgette Boele

Het dollarsentiment verslechterde vorige week. Om te beginnen waren de Amerikaanse macrocijfers zwakker dan verwacht; vooral het werkgelegenheidsrapport viel tegen. Verder heeft de markt nu verdisconteerd dat de Fed pas later overgaat tot afbouw van de monetaire stimulering en zijn de renteverwachtingen voor 2015 naar beneden bijgesteld. Ook wij gaan er nu van uit dat de Fed pas in maart begint met de afbouw. Door dit alles is de dollar minder aantrekkelijk geworden en neigen beleggers naar USD carry trades. Tot slot leeft in de markt het besef dat de politieke discussie over de begroting weer snel de kop opsteekt. Ook dit drukt de dollarkoers. De marktverwachtingen voor de Amerikaanse economie en de USD zijn inmiddels zo negatief geworden dat er ruimte is voor positieve verassingen. Bovendien denken wij dat de ECB zal aangeven dat voor aanzienlijke tijd de rente niet omhoog gaat en het risico voor meer verruiming is gestegen. Wij hebben daarom onze EUR/USD-prognose voor eind 2013 aangepast naar 1,35.

 

131028 - Eurozone - Valutas EUR_USD