Macro Weekly – Rally Treasuries doorgeschoten

door: Han de Jong , Aline Schuiling , Georgette Boele , Peter de Bruin , Maritza Cabezas

Macro Weekly - 131021 - Rally Treasuries doorgeschoten (1 MB)
Download

Big Picture: De financiële markten lijken te vieren dat uitstel van een definitief begrotingsakkoord ook leidt tot uitstel van het temperen van de monetaire stimulering. Wij denken dat de kans dat de Fed wel in december begint met het terugdraaien van haar stimulering, hoger is dan algemeen wordt aangenomen. Als we zien hoezeer de obligatiemarkt is opgeveerd, dan is dit proces naar onze mening te ver doorgeschoten.

VS: De stroom macrocijfers komt deze week weer op gang. Onze belangstelling gaat vooral uit naar het arbeidsmarktrapport. Wij verwachten een versnelling van de banengroei richting 200.000. Dit zou een eerste stap vormen op weg naar herstel van het vertrouwen in de vooruitzichten voor de Amerikaanse economie.

Dollar: De dollarkoers is gedrukt door de begrotingsimpasse en de bijgestelde verwachtingen ten aanzien van het terugschroeven van monetaire stimulering door de Fed. Op grond van onze positieve kijk op de Amerikaanse economie denken wij nog steeds dat de dollar een periode van krachtig herstel tegemoet gaat. Wel hebben wij de voor volgend jaar verwachte koersstijging verlaagd.

Eurozone: De industriële productie is in augustus gestegen maar stevent af op een lagere groei in het gehele kwartaal. Dit is in overeenstemming met ons scenario van een traag verder herstel. Gezien de bescheiden inflatie zal de ECB haar accommoderend beleid volgend jaar waarschijnlijk voortzetten.