Weekly: Valuta’s – Politieke situatie in de VS drukt de USD

door: Georgette Boele

Valutas-Weekly-Politieke-situatie-in-de-VS-drukt-de-USD.pdf (107 KB)
Download

De EUR/USD wordt vooral bepaald door het renteverschil tussen de VS en Duitsland. Vorige week was dit echter niet het geval. Verruimings-gezinde geluiden vanuit de ECB drukten de Duitse rente maar dit had verrassenderwijs geen gevolgen voor de EUR/USD. Sinds kort vertonen de Amerikaanse macrocijfers een gemengd beeld en dit heeft het sentiment rond de VS en met name de USD aangetast. Daarnaast heeft de dollar te lijden van de onzekerheid rond het Amerikaanse schuldenplafond en het begrotingsgevecht. Omdat het monetair beleid in de VS langer ruim blijft, er enige twijfel is ontstaan over de groei van de Amerikaanse economie en de politieke situatie onzeker blijft, hebben wij onze eindejaarsprognose voor de EUR/USD gewijzigd van 1,20 in 1,28. Toch blijven wij optimistisch gestemd ten aanzien van de dollar (meer hierover kunt u lezen in onze FX Monthly die ook vandaag verschijnt). In tegenstelling tot eerdere prognoses voorzien wij nu een krachtige rally van de dollar in 2014.