Weekly: Valuta’s – Herstel USD in het tweede helft van dit jaar

door: Georgette Boele

De EUR/USD lag het grootste deel van de week rond 1,32-1,33 bij meevallende macrocijfers uit zowel de eurozone als de VS. De euro kwam wat onder druk na de opmerking van ECB-hoofdeconoom Praet dat verdere renteverlaging een optie blijft. Beter dan verwachte Duitse en Italiaanse cijfers dreven de EUR/USD echter boven 1,33. Nu de EUR/USD blijft oplopen, is op de optiemarkt de premie voor afdekking van aanhoudende zwakte van de euro ook gedaald. Wij blijven echter behoedzaam ten aanzien van de euro. Het verschil in de korte rente tussen de eurozone en de VS is afgenomen, wat in tegenspraak is met de opmars van de EUR/USD. Bepalend voor de koersontwikkeling van de euro in de komende week zijn met name de publicatie van de BBP-groei in de eurozone in het tweede kwartaal en de toespraken van Fed-functionarissen. Wij blijven erop vertrouwen dat de groei in de VS de komende maanden gaat aantrekken en handhaven onze prognose van 1,25 voor het derde kwartaal.