Wereldeconomie: Gaat de exit van de Fed het feestje bederven?

door: Nick Kounis

Op de financiële markten overheerste de afgelopen tijd de ongerustheid over de mogelijke neveneffecten van de vermindering van de monetaire stimulering. Wij denken niet dat de monetaire teugels zo strak aangehaald worden dat het herstel ontspoort. In de ontwikkelde landen neemt het bezuinigingstempo af en worden de balansen in de particuliere sector sterker, vooral in de VS. Een toenemende vraag in het Westen zou ook de opkomende markten moeten steunen. Wij denken nog steeds dat de wereldeconomie in de komende maanden gaat aantrekken en volgend jaar boventrendmatig groeit. Dit zal op een gegeven moment het beleggerssentiment een impuls geven. De kans hierop achten wij groter dan dat toenemende financiële spanningen de economische bedrijvigheid ondermijnen.