Eurozone: minder bezuinigingen

door: Aline Schuiling

Wij verwachten een bescheiden economisch herstel in de eurozone in de komende kwartalen. Een belangrijke reden voor de verbeterende vooruitzichten is de forse verlaging van het bezuinigingstempo in een aantal landen. Voorts verwachten wij dat de export van de aantrekkende wereld-economie zal profiteren en dat de inflatie bescheiden zal blijven. De ECB staat nog steeds klaar om indien nodig de rente te verlagen, maar wij denken dat de centrale bank voorlopig pas op de plaats maakt. De lange rente is sterk opgelopen na de aankondiging door de Amerikaanse Fed dat het tempo van de obligatieaankopen wordt verlaagd. Wij denken dat de renteontwikkeling in de komende maanden afvlakt, maar gaan uit van een hernieuwde stijging in 2014. Tijdens onze prognoseperiode zal de euro in waarde dalen tegenover de Amerikaanse dollar.

 Download: 2013K3 – 06 – Eurozone (250.45 KB)nu downloaden