Interview over schaarste grondstoffen en bouwsector

door: Jacques van de Wal , Madeline Buijs

De circulaire economie, waarbij grondstoffen-kringlopen worden gesloten, is wereldwijd in opkomst. Een bedrijf als Philips bijvoorbeeld investeert jaarlijks 2 miljard om haar gebruikte producten terug te halen en te recyclen in nieuwe producten. Chain supply security is daarbij, naast duurzaamheid, een van de motiveringen: het veiligstellen van de continuïteit van de productie. Ook in de bouwsector is het onderwerp hot: met het sloopmateriaal van al die te slopen of te herontwikkelen kantoren zou zelfs geld verdiend kunnen worden. Bovendien stijgen de prijzen van veel grondstoffen door schaarste. In hoeverre heeft de bouw- en vastgoedsector hier nu echt een probleem?

Link naar het interview op de website gebiedsontwikkeling.nu